Tervetuloa Nurmeksen kirkkopuistoon
jouluaatonaattona klo 18:00

 

(kuva näytelmästä)
Maria ratsastaa aasilla Beetlehemiin

 

Nurmeksen kaduilla esitetään jouluna 2013 jo kahdennenkymmenennenviidennen kerran Immanuel - Jumala meidän kanssamme -jouludraama, joka johdattaa katsojansa ensimmäisen joulun silminnäkijöiksi. Vuosittain on vain yksi ainoa esitys, mutta katsojamäärät ovat aina olleet huikeita: 2000-3000 joka vuosi.

Immanuelin tapahtumat alkavat solamaiselta Mariankadulta, jonka varret muodostavat näytelmälle luontaisen katsomon. Sieltä tapahtumat siirtyvät esityksen mittaan Kirkkokadulle ja kirkon puistoon. Myyttinen tarina alkaa maailman luomisesta ja tuo tapahtumat ja katsojat lopulta tähän päivään.  

Säästä riippumatta Immanuel esitetään joka vuosi samana päivänä ja samalla kellonlyömällä alkaen: klo 18 aatonaattona. Esitystä varten katuvalot sammutetaan parin korttelin alueelta. Tapahtumia valaisevat vain tulet ja näytelmän omat valotehosteet. Näissä tunnelmissa valtaisa joukko katsojia vaeltaa joka joulu aasilla ratsastavan Marian ja Joosefin mukana Galileasta Beetlehemiin.

Näytelmän kestosuosikki on valtimolainen aasi Roope, joka taas kerran lähtee veronmaksuun Beetlehemiin. Lapset eivät väsy odottamasta Roopen esiintymistä näytelmässä.

Tiedotusvälineet  ristivät eräänä jouluna Nurmeksen Suomen Beetlehemiksi. Immanuelin musiikin on säveltänyt Seppo Paroni Paakkunainen 1700-luvun kirkkomusiikin tyyliin. Immanuelin on kirjoittanut Eeva Vainio, laulujen tekstit Rauha Kejonen ja Eeva Vainio.

Esitys on katsojille maksuton. Sen tuottaa varta vasten perustettu kannatusyhdistys, joka kokoaa tarvittavat varat useista eri lähteistä. Maksuttomuuden lisäksi myös Immanuelin tunnus on pysynyt vuodesta vuoteen samana: Valo ei enää vähene.

 

 

Kiitos Matti Häkkiselle kuvista, Kauko Mieloselle videosta, Glocal Oy:lle nettisivutilasta